Talosaga Fa'apitoa |Robotic Common End Clamping Mechanism Conference

Mo robots fale gaosi oloa, o le faʻaaogaina o meafaitino o se tasi lea o faʻaoga sili ona taua ia latou gaioiga.I le avea ai o se ituaiga o meafaigaluega galue ma le faʻaogaina malosi, o le faʻamaeʻaina manuia o le galuega faʻatinoina o se robot fale gaosi oloa faʻalagolago saʻo i le masini faʻapipiʻi.O le mea lea, o le masini faʻapipiʻi i le pito o le robot e tatau ona mamanuina e tusa ai ma galuega faʻatino ma manaʻoga o le siosiomaga faigaluega.Ole mea lea e ta'ita'i atu ai ile fa'avasegaina ole fa'atulagaina ole masini fa'apipi'i.

talafou531 (30)

Ata 1 Le sootaga i le va o elemene, foliga ma tapulaʻa o le aafiaga pito O le tele o masini faʻapipiʻi masini e lua-tamai lima ituaiga, lea e mafai ona vaevaeina i: ituaiga rotary ma le ituaiga faaliliuga e tusa ai ma le gaioiga o tamatamailima;auala faʻapipiʻi eseese e mafai ona vaevaeina i totonu lagolago E tusa ai ma uiga faʻatulagaina, e mafai ona vaevaeina i ituaiga pneumatic, ituaiga eletise, ituaiga hydraulic ma a latou masini faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia.

Faiga fa'au'u pito fa'au'u

O le puna o le ea o le pneumatic transmission e sili atu ona faigofie ona maua, o le saoasaoa o le gaioiga e vave, o le auala galue e leai se filogia, ma o le suavai e sili atu nai lo le hydraulic system, o le mamafa o le mamafa e laʻititi, ma e talafeagai mo le umi- pulea mamao.O lo'o taua i lalo le tele o manipulators pneumatic:

1. Rotary link lever-type clamping mechanism O tamatamailima o lenei masini (e pei o le V-foliga tamatamailima, curved fingers) o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le masini faʻapipiʻi e ala i paʻu, lea e sili atu ona faigofie e sui, ina ia mafai ona faʻalauteleina le faʻaogaina o le faiga fa'apipi'i.

talafou531 (31)

Ata 2 Fa'atutuga masini fa'apipi'i so'otaga Rotary so'otaga 2. Tu'aiga to'a tu'u sa'o fa'aliliuga lua fa'aliliuga O le pito tamatamai lima o lenei masini fa'apipi'i e masani ona fa'apipi'iina i luga o se tootoo sa'o ua fa'apipi'iina i le nofoa fa'apipi'i tamatamai lima.A fa'aoga lua to'oto'o o le pa'u fa'agalua, o le a fa'asolosolo malie le piston i le ogatotonu se'ia pipii le mea faigaluega.

talafou531 (32)

Ata 3 Fa'ata'otoga o le fa'aliliuga fa'aliliuga fa'a-lua fa'a'au sa'o 3. O le fa'auiga fa'alava fa'aliliu fa'aliliuga lua fa'aliliuga e masani lava ona fa'apipi'iina i le fa'au'u fa'alua fa'atasi ma le tamatamai lima fa'alava.A maeʻa ona ulu atu le kesi i totonu o le vaeluagalemu o le paʻu, o le a tuleia pistons e lua e agai i itu uma e lua, ma faʻauluina ai le tootoo faʻafesoʻotaʻi e gaoioi, ma o le a faʻamautu le mea faigaluega;afai e leai se ea e ulu atu i le ogatotonu, o le piston o le a i lalo o le gaioiga o le tautotogo Toe setiina, o le mea faigaluega tumau o le a tatalaina.

talafou531 (41)

Ata 4. Fa'atulagaga o le fa'aliliuga fa'aliliu-lua fa'a'ula'au fa'alava fa'aliliuga masini fa'apipi'i manifinifi puipui ma pu i totonu.A maeʻa ona taofi e le masini faʻapipiʻi le mea faigaluega, ina ia mautinoa e mafai ona tuʻu lelei ma le pu i totonu, e masani ona faʻapipiʻi tamatamailima 3.

talafou531 (42)

Ata 5 Fa'afanua fa'atulagaina o le lever-type clamping mechanism o le tootoo lagolago totonu 5. O le masini fa'aola e fa'aosoina e le piston cylinder tumau rodless I lalo o le gaioiga o le malosi o le tautotogo, o le fa'aliliuina e iloa e le lua-tulaga tolu-ala solenoid valve.

talafou531 (33)

Ata 6 Pneumatic system of fixed rodless piston cylinder O lo'o fa'apipi'i se fa'ase'ese suiga i le tulaga radial o le piston o le piston cylinder e leai se to'a, ma fa'amau fa'amau e lua o lo'o fa'apipi'i tutusa i pito uma e lua o le fa'ase'e.Afai o se malosi mai fafo e galue i luga o le piston, o le piston o le a O le a alu i le agavale ma le taumatau, ma tuleia ai le slider e alu i luga ma lalo.A faʻapipiʻi le faiga, o le a faia e le faʻailoga B se faʻataʻamilomilo faataamilo i le vaega A, ma o le agai i luga ma lalo o le slider e mafai ona faʻaopoopoina se tikeri o le saʻolotoga, ma o le oscillation o le mata C e sui ai le oscillation o le paʻu atoa. poloka.

talafou531 (34)

Ata 7 O le fa'aogaina o le malosi e fa'aosoina e le piston cylinder e leai ni tootoo

A oʻo i le faʻatonuga faʻatonuga o le ea faʻapipiʻiina o loʻo i le tulaga agavale galue e pei ona faʻaalia i le ata, o le agavale agavale o le pneumatic cylinder, o lona uiga, o le rodless cavity, e ulu atu i le ea faʻamalosi, ma o le piston o le a alu i le taumatau i lalo. o le gaioiga o le mamafa o le ea, ina ia faasolosolo malie ona faʻaitiitia le maualuga o le mamafa α o le tootoo.Laiti, o le mamafa o le ea e faʻateleina e le faʻaogaina o le tulimanu, ona tuʻuina atu lea o le malosi i le leve o le faʻaogaina o le malosi faʻamalosi malosi, o le a toe faʻateleina le malosi, ma avea ma malosiaga F mo le faʻapipiʻiina o le mea faigaluega.A oʻo i le faʻatonuga faʻatonuga o loʻo i totonu o le tulaga galue o le tulaga saʻo, o le tootoo o le tootoo i le itu taumatau o le pneumatic cylinder e ulufale atu i le ea faʻamalosi, tulei le piston e alu i le agavale, ma faʻamalolo e le masini faʻapipiʻi le mea faigaluega.

talafou531 (35)

Ata 8. O le fa'aogaina o le pneumatic fa'apipi'i totonu o le tootoo fa'amau ma le 2 lever series booster mechanism.

Lua Ea suction pito masini pipii

O le fa'aogaina o le ea pito e fa'aogaina ai le fa'aogaina o le malosi o le suction e mafua mai i le mamafa le lelei i totonu o le ipu suction e fa'agaoioi ai le mea.E masani ona faʻaaogaina e puʻe tioata, pepa, uʻamea ma isi mea ma foliga lapopoa, mafiafia feololo ma le faʻaleagaina.E tusa ai ma auala le lelei o le gaosiga o le mamafa, e mafai ona vaevaeina i ituaiga nei: 1. Oomi ipu suction O le ea i totonu o le ipu suction ua oomi i fafo e le malosi oomi i lalo, ina ia le lelei o le mamafa ua gaosia i totonu o le ipu suction, ma suction. ua faia le malosi e miti ai le mea.E fa'aaogaina e pu'e mea faigaluega ma foliga laiti, mafiafia manifinifi ma mama mama.

talafou531 (43)

Ata 9 Fa'afanua fa'atulagaina o le ipu suction squeeze 2. O le tafe o le ea le lelei o le mamafa o le suction cup control valve e fa'afefeteina le ea compressed mai le pamu ea mai le nozzle, ma o le tafe o le ea compressed o le a fa'atupuina ai se va'alele televave, lea o le a ave. aveese le ea i totonu o le ipu miti, ina ia i ai le ipu miti i totonu o le ipu miti.O le mamafa o le mamafa e tupu mai i totonu, ma o le suction na faia e le mamafa le lelei e mafai ona mitiia le mea faigaluega.

talafou531 (45)

Ata 10 Fa'ata'otoga o le tafega o le ea ipu fa'asusu fa'asusu

3. O le ipu fa'amama fa'amama e fa'aogaina ai le fa'aogaina o le eletise eletise e fa'afeso'ota'i ai le pamu fa'atasi ma le ipu fa'asusu.Pe a pamu le ea, o le ea i totonu o le ipu suction cavity ua aveese, fausia ai se uunaiga le lelei ma susu le mea.I le isi itu, pe a faʻafesoʻotaʻi e le valve faʻatonutonu le ipu suction i le siosiomaga, o le ipu suction e leiloa le suction ma faʻamalolo le mea faigaluega.

talafou531 (2)

Ata 11 Fa'ata'otoga o le ipu fa'asusu fa'asu'u pamu mama

Tolu masini fa'apipi'i pito fa'au'u

1. E masani ona tapunia le masini faʻapipiʻi: O le meafaigaluega e viliina e faʻapipiʻiina e le malosi malosi muamua o le tautotogo ma faʻamalolo hydraulically.A le faia e le masini pipii le galuega pu'e, ua i ai i le tulaga o le pipii o le meafaigaluega vili.O lona fausaga faavae o se vaega o vaipuna na muai faʻapipiʻiina o loʻo galue i luga o se masini faʻateleina faʻamalosi e pei o se faʻapipiʻi poʻo se leve, ina ia faʻagaoioia le nofoa faʻaseʻe, faʻaoso le paʻu e gaoioi radially, ma pipii le meafaigaluega vili;O le suauu maualuga e ulu atu i le nofoa fa'ase'e ma O le fa'a'au'au fa'apipi'i e fa'apipi'iina e le pusa e fa'apipi'i atili ai le tautotogo, ma mafua ai ona alu le nofoa fa'ase'e ma le fa'ase'e i le fa'afeagai, fa'amalolo le meafaigaluega vili.2. E masani ona tatala le faʻaogaina o masini: E masani ona faʻaaogaina le faʻamalolo o le tautotogo ma le faʻapipiʻiina o le hydraulic, ma o loʻo i ai i se tulaga faʻamalolo pe a le faia le galuega puʻeina.O le faʻaogaina o le masini e faʻalagolago i luga o le tui o le hydraulic cylinder e faʻatupu ai le malosi o le pipii, ma o le faʻaitiitia o le mamafa o le suauʻu o le a taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le malosi o le pipii.E masani lava, o se loka hydraulic faʻatasi ma le faʻatuatuaina faʻatinoga e faʻapipiʻiina i luga o le suauʻu suauʻu e faʻamautu ai le mamafa o le suauʻu.3. Pisinisi fa'amau fa'amauina: O le fa'amama ma le fa'apipi'iina e iloa e ala i le mamafa o le hydraulic.Afai e fesoʻotaʻi le suauʻu suauʻu i itu uma e lua i le suauʻu maualuga, o le a latalata le paʻu i le ogatotonu ma le gaioiga o le piston, faʻapipiʻi le meafaigaluega e viliina, ma suia le O le suauʻu maualuga maualuga, o faʻaseʻe o loʻo. mamao ese mai le ogatotonu, ma tatala le meafaigaluega vili.

4. Faʻapipiʻi masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi: O lenei masini o loʻo i ai se paʻu eletise autu ma se paʻu eletise fesoasoani, ma o se seti o puna vai e fesoʻotaʻi atu i le itu o le paʻu eletise fesoasoani.Pe a ulu atu le suauʻu maualuga i totonu o le paʻu eletise autu, na te tuleia le poloka silinder hydraulic autu e gaoioi, ma pasia le koluma pito i luga.O le malosi e tuʻuina atu i le nofoa faʻaseʻe i le itu o le paʻu eletise fesoasoani, o le puna o le tisiketi e faʻapipiʻi atili, ma faʻagaoioi le nofoa nofoa;i le taimi lava e tasi, o le nofoa faʻaseʻe i luga o le itu autu o le paʻu hydraulic e gaoioi i lalo o le gaioiga a le malosi o le tautotogo, faʻamalolo le meafaigaluega vili.

Fa masini fa'apipi'i pito fa'amaneta

Vaevae i ipu suction electromagnetic ma ipu suction tumau.

O le pusi eletise e fa'aoso ma fa'asa'oloto mea ferromagnetic e ala i le ki ma tape le taimi nei i totonu o le coil, fa'atupuina ma fa'aumatia le malosi fa'amaneta.O le ipu suction maneta tumau e fa'aaogaina le malosi fa'amaneta o u'amea maneta tumau e tosina mai ai mea ferromagnetic.E suia ai le laina laina eletise i totonu o le ipu suction e ala i le faʻanofoina o le mea faʻaesea maneta, ina ia ausia le faʻamoemoe o le tosina ma le faʻasaʻoina o mea.Ae o se sucker foi, ma o le malosi suction o le sucker tumau e le tele e pei o le sucker electromagnetic.


Taimi meli: Me-31-2022